Autor |
Wiadomość |
Intruder
|
Wysłany: 2022-02-28, 11:56 Uprawnienia SEP
|
|
|
Dzień dobry. Czy osoba obsługująca ssawy w pojeżdzie ascenizacyjnym posiadająca uprawnienia SEP Grupy I pkt 2 (urządzenia, instalacje i sieci elektroenergetyczne o napięciu nie wyższym niż 1 kV) musi posiadać również uprawnienia na Grupę II pkt 6 (pompy,ssawy, wentylatory i dmuchawy o mocy powyżej 50kW). Czy musi posiadać oba uprawnienia czy tylko jedno z nich? Zaznaczę, że w ogóle nie orientuje się w tym temacie, probowałem szukac w google ale nie uzyskałem odpowiedzi. Może na formum jest ktoś kto biegle orientuje się w tym Sepowskim gąszczu? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
yock

Pomógł: 24 razy Wiek: 54 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 2353 Skąd: LUBUSKIE
|
Wysłany: 2022-03-25, 13:28
|
|
|
a do czego mu uprawnienia SEP?
Jeśli ssawa ma powyżej 50kW to tak. |
_________________ Jeśli chcesz – szukasz sposobów;
jeśli nie chcesz – szukasz powodów. |
|
|
|
 |
wal221
wal221
Pomogła: 1 raz Wiek: 97 Dołączyła: 23 Mar 2017 Posty: 136 Skąd: znad morza
|
Wysłany: 2022-03-26, 21:07 Re: Uprawnienia SEP
|
|
|
Intruder napisał/a: | Dzień dobry. Czy osoba obsługująca ssawy w pojeżdzie ascenizacyjnym posiadająca uprawnienia SEP Grupy I pkt 2 (urządzenia, instalacje i sieci elektroenergetyczne o napięciu nie wyższym niż 1 kV) musi posiadać również uprawnienia na Grupę II pkt 6 (pompy,ssawy, wentylatory i dmuchawy o mocy powyżej 50kW). Czy musi posiadać oba uprawnienia czy tylko jedno z nich? Zaznaczę, że w ogóle nie orientuje się w tym temacie, probowałem szukac w google ale nie uzyskałem odpowiedzi. Może na formum jest ktoś kto biegle orientuje się w tym Sepowskim gąszczu? Pozdrawiam |
Mieć nie musi. |
_________________ "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej" Albert Einstein |
|
|
|
 |
|