Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ocena zgodności z wymaganiami prawnymi
Autor Wiadomość
Rafał O.
Koordynator ds. BHP

Wysłany: 2019-02-20, 11:39   Ocena zgodności z wymaganiami prawnymi

Witam,

w ciągu najbliższego miesiąca zostanie przeprowadzony u mnie w zakładzie audyt prawny. Nie będę ukrywać, że jest to pierwszy taki audyt w mojej pracy zawodowej. Chciałbym dowiedzieć się, kto powinien być obecny podczas takiego audytu. Wiem na pewno, że dyrektor zakładu, kierownik danego obszaru oraz ja. Przeglądając działania z audytu, który miał miejsce rok temu - jeszcze tutaj nie pracowałem, są pytania dotyczące regulaminu pracy. Czy jeśli nie jest on dostępny na terenie zakładu - jedna z wielu lokalizacji firmy w mieście - czy tym samym muszę zaprosić na audyt kogoś z działu HR ?
Z góry dziękuje, za każdą informację, która pomoże mi dobrze podejść do tego tematu, gdyż audyt ten ma być wyznacznikiem mojej dalszej kariery w zakładzie.
Pozdrawiam
Rafał

ewania 

Pomogła: 38 razy
Wysłany: 2019-02-20, 18:44   

Rafał O. napisał/a:
czy tym samym muszę zaprosić na audyt kogoś z działu HR ?

Moim zdaniem - jak najbardziej. Chyba, że będziesz umiał odpowiadać audytorowi na pytania z szerokiego zakresu Regulaminu Pracy...? ;-) Jesli nie - lepiej od razu zaproś kogoś, kto w HR zajmuje się sprawami Regulaminu Pracy.
Inaczej - z pewnoscią weźmiesz na siebie rolę pośrednika pomiędzy audytorem a HR.
Nie jest to wdzięczna rola.... ;-)

E.

Rafał O.
Koordynator ds. BHP

Wysłany: 2019-02-21, 08:37   

ewania - bardzo dziękuje za radę i pomoc :)

Odpowiedz do tematu