Autor |
Wiadomość |
Rafał O.
Koordynator ds. BHP
|
Wysłany: 2019-02-20, 11:39 Ocena zgodności z wymaganiami prawnymi
|
|
|
Witam,
w ciągu najbliższego miesiąca zostanie przeprowadzony u mnie w zakładzie audyt prawny. Nie będę ukrywać, że jest to pierwszy taki audyt w mojej pracy zawodowej. Chciałbym dowiedzieć się, kto powinien być obecny podczas takiego audytu. Wiem na pewno, że dyrektor zakładu, kierownik danego obszaru oraz ja. Przeglądając działania z audytu, który miał miejsce rok temu - jeszcze tutaj nie pracowałem, są pytania dotyczące regulaminu pracy. Czy jeśli nie jest on dostępny na terenie zakładu - jedna z wielu lokalizacji firmy w mieście - czy tym samym muszę zaprosić na audyt kogoś z działu HR ?
Z góry dziękuje, za każdą informację, która pomoże mi dobrze podejść do tego tematu, gdyż audyt ten ma być wyznacznikiem mojej dalszej kariery w zakładzie.
Pozdrawiam
Rafał |
|
|
|
 |
ewania

Pomogła: 38 razy Dołączyła: 15 Lut 2007 Posty: 4035
|
Wysłany: 2019-02-20, 18:44
|
|
|
Rafał O. napisał/a: | czy tym samym muszę zaprosić na audyt kogoś z działu HR ? |
Moim zdaniem - jak najbardziej. Chyba, że będziesz umiał odpowiadać audytorowi na pytania z szerokiego zakresu Regulaminu Pracy...? Jesli nie - lepiej od razu zaproś kogoś, kto w HR zajmuje się sprawami Regulaminu Pracy.
Inaczej - z pewnoscią weźmiesz na siebie rolę pośrednika pomiędzy audytorem a HR.
Nie jest to wdzięczna rola....
E. |
_________________ Przykazania boskie (owe 10) są tylko dlatego tak jasne, przejrzyste i zrozumiałe, że powstały bez pomocy doradców i ekspertów...
 |
|
|
|
 |
Rafał O.
Koordynator ds. BHP
|
Wysłany: 2019-02-21, 08:37
|
|
|