Autor |
Wiadomość |
arek89
|
Wysłany: 2014-07-14, 22:33 Poszukuję kogoś kto zna się na prawie pracy - prawnika
|
|
|
Poszukuję kogoś kto zna się na prawie pracy - najlepiej prawnika. Nie chcę opisywać tutaj problemu, bo pewnie ktoś z zakładu tu zagląda. |
|
|
|
 |
wojtek.d
Pomógł: 8 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Lut 2010 Posty: 2021 Skąd: Ł-opole
|
Wysłany: 2014-07-16, 10:44
|
|
|
www.google.pl wpisać "radcza prawny (swoje miasto), złapać za telefon i przedzwonić |
_________________ Jak w zakładzie nie ma wypadku, to znaczy, że pracownicy nie pracują
 |
|
|
|
 |
yock

Pomógł: 24 razy Wiek: 55 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 2353 Skąd: LUBUSKIE
|
Wysłany: 2014-07-17, 13:07 Re: Poszukuję kogoś kto zna się na prawie pracy - prawnika
|
|
|
arek89 napisał/a: | Poszukuję kogoś kto zna się na prawie pracy - najlepiej prawnika. Nie chcę opisywać tutaj problemu, bo pewnie ktoś z zakładu tu zagląda. |
.........zawsze możesz zmienić dane itd. ale problem opisz |
_________________ Jeśli chcesz – szukasz sposobów;
jeśli nie chcesz – szukasz powodów. |
|
|
|
 |
ania1976
|
Wysłany: 2014-07-17, 13:58
|
|
|
właśnie, tez jestem ciekawa o co chodzi |
_________________ Zdrowy styl życia -
to moje hobby |
|
|
|
 |
arek89
|
Wysłany: 2015-03-14, 23:06
|
|
|
Sprawa się ciągnie i ciągnie. Prawnik jest do kitu. Sytuacja wygląda tak. Byłem dyskryminowany w pracy - jak wielu innych pracowników, ale tylko ja podałem pracodawcę do sądu. Sprawę wygrałem, dostałem odszkodowanie, a w zamian za to pracodawca zlikwidował moje stanowisko pracy (dokładnie po 6 miesiącach). Sąd do tej pory nie stwierdził związku pomiędzy moją wygraną sprawą, a zwolnieniem. Pracodawca twierdzi, że zrobił reorganizację przy której tylko ja wyleciałem. Paranoja jakaś. |
|
|
|
 |
Andrzej J.S
Spec. BHP - emeryt
|
Wysłany: 2015-03-15, 08:35
|
|
|
arek89 napisał/a: | pracodawca zlikwidował moje stanowisko pracy | Miał takie prawo.
arek89 napisał/a: | Sąd do tej pory nie stwierdził związku pomiędzy moją wygraną sprawą, a zwolnieniem. Pracodawca twierdzi, że zrobił reorganizację przy której tylko ja wyleciałem. Paranoja jakaś. |
Nie, nie paranoja.
Pracodawca ma prawo zreorganizować swój zakład (strukturę zakładu) i w ramach tej reorganizacji/restrukturyzacji może utworzyć stanowiska pracy lub zlikwidować. Mógłbyś mieć sprawę wygraną, gdyby pracodawca na Twoje miejsce przyjął nowego pracownika. Jeśli jednak fizycznie Twoje stanowisko pracy zostało zlikwidowane, to w żadnym sądzie nie wygrasz.
Znam kilka tego typu spraw i za każdym razem pracownik zlikwidowanego stanowiska pracy w sądzie przegrywał. |
|
|
|
 |
Andrzej J.S
Spec. BHP - emeryt
|
Wysłany: 2015-03-15, 08:39
|
|
|
Ps.
Przestań się sądzić, bo moim zdaniem nie masz szans i tylko "papuga" kasę z Ciebie wyciąga - masz jej za dużo |
|
|
|
 |
Wilczek
|
Wysłany: 2015-05-29, 22:37
|
|
|
Andrzej J.S. - Jak chce próbować, to niech próbuje. Arek89 - ja Ci mogę tylko podrzucić taki adres: moderacja/ i powodzenia! |
|
|
|
 |
yock

Pomógł: 24 razy Wiek: 55 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 2353 Skąd: LUBUSKIE
|
Wysłany: 2015-05-30, 11:59 a może tak
|
|
|
.... jeśli masz kilka osób zaufanych w byłej firmie, to możesz wyczekać momentu przyjmowania do twojej firmy pracowników o podobnym charakterze pracy, stanowiska . Po uzyskaniu takiej informacji od zaufanego pracownika złóż podanie CV do firmy z której byłeś zwolniony. I w tym momencie masz priorytetowe szanse na ponowne zatrudnienie. Jeśli pracodawca odrzuci twój wniosek możesz jeszcze raz wnioskować do sądu że spełniasz wszystkie wymagania rekrutacji a pracodawca wprowadził dyskryminacje bezpośrednią. Pamiętaj musisz spełniać kryteria rekrutacji np.:: wykształcenia, uprawnień, j. obcych, itd. |
_________________ Jeśli chcesz – szukasz sposobów;
jeśli nie chcesz – szukasz powodów. |
|
|
|
 |
Roni
|
Wysłany: 2016-04-05, 09:51
|
|
|
Tak jak już ktoś stwierdził wyżej, Google nie gryzie ;) Natomiast od wyświetlonych wyników wyszukiwania może się zakręcić w głowie, więc w sumie nie dziwię się, że ludzie szukają podpowiedzi na forach. W związku z tym jedna będzie ode mnie ;) Otóż niedawno spotkałem się z interesującą formą pomocy prawnej przez internet. Jest sobie kancelaria o nazwie moderacja - takich kancelarii jest masa, która porad z wszelkich dziedzin prawa udziela zdalnie. Mniejszych, większych, jakichkolwiek. Tworzy profesjonalne pisma (dostarcza je bezpośrednio do klienta, po czym dopiero wówczas pobiera należność), w razie konieczności podejmuje się reprezentacji przed sądem. Uważam, że w wielu przypadkach to może być pierwszy punkt kontaktowy przy rożnych sporach czy problemach prawnych, ponieważ forma działania jest bardzo wygodna dla klienta (konkrety na stronie lextel.pl). Według mnie to świetnie, że istnieje taka alternatywa w kwestii otrzymania porad prawnych. |
|
|
|
 |
valerio
|
Wysłany: 2020-02-20, 23:06
|
|
|
Wiadomo, że google nie gryzie, ale być może osoba, która zamieściła wpis preferuje kancelarie sprawdzone, a nie przypadkowe rekordy google . Ze swojej strony mogę podesłać kancelarię moderacja - (link reklamowy)
z Opola, która specjalizuje się w tego typu tematach, a poprzez wieloletnie doświadczenie w pracy z klientami do każdej sprawy podchodzi indywidualnie oraz w z wyczuciem. |
|
|
|
 |
zuzolkaaaa0
|
Wysłany: 2022-12-05, 14:28
|
|
|
ja polecam moderacja - (link reklamowy w treści postu) :) bardzo mi pani pomogla |
|
|
|
 |
|