Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Rezygnacja z funkcji na BHPforum
Autor Wiadomość
Andrzej J.S 
Spec. BHP - emeryt

Wysłany: 2021-05-05, 10:31   Rezygnacja z funkcji na BHPforum

Dzień dobry administratorom forum.

Już od pewnego czasu nosiłem się z zamiarem zaprzestania mojego udziału na forach bhp i myślę, że taki czas już nadszedł.
Biorąc pod uwagę mój wiek (w czerwcu kończę 72 lata) oraz to, że przebywam na emeryturze i
w służbie bhp zawodowo już nie pracuję, podjąłem decyzję opuszczenia „BHPforum” oraz „Forum BHP”, jak również udzielania się w Grupie Wsparcia – BHP na Fb.
Z tego względu z końcem czerwca br. proszę o przyjęcie mojej rezygnacji z pełnionych funkcji na w/w forach.
Sprawy bhp zawsze były i w dalszym ciągu będą w moim zainteresowaniu, ale ciągłe śledzenie ich na emeryturze, tzn. bez przymusu zawodowego, pochłania sporo czasu. Tym bardziej, że ostatnio przepisy bardzo często się zmieniają i chcąc być z nimi na bieżąco trzeba temu coraz więcej poświęcać czasu przy komputerze.

Człowiek zawsze młodym nie będzie i powinien wiedzieć kiedy odejść. Tym samym zwolnić miejsce młodym, pełnym wiedzy, energii do życia i tworzenia lepszego jutra.

Myślę, że z zastąpieniem mojej osoby na w/w forach problemu nie będzie.

Pozdrawiam – Andrzej J.S

Ps.
W styczniu br. przesyłając do Pana „pw” poruszyłem sprawę zmian w regulaminie forum, które moim zdaniem, należałoby przedyskutować. Ponieważ jedna z nich dot. zapisu pkt. I.h w dalszym ciągu mnie nurtuje, to chciałbym się do tego ustosunkować.

„Pomógł:” - Jest to możliwość dokonania oceny otrzymanej odpowiedzi na zadane w treści postu pytanie. Możliwość tą w 2015r udostępnił ówczesny administrator forum „Robert P.”
Moim zdaniem, funkcja ta jest zupełnie zbyteczna gdyż nie odzwierciedla rzeczywistości. Ponadto wprowadzenie jej po około 9 latach funkcjonowania forum, krzywdzi wcześniejszych użytkowników.
Na szczęście obowiązku oceny nie ma – i słusznie, bo nie może być. Natomiast kliknięcie na „Pomógł” nie zawsze jest oceną obiektywną. Z tego względu proponuję jej usuniecie.

Z poważaniem
Andrzej J.S

Andrzej J.S 
Spec. BHP - emeryt

Wysłany: 2021-06-30, 18:37   

Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią od jutra tj. 01.07.2021r kończę swoją aktywność moderatora (młodszego admina), jak również użytkownika "BHP forum" i tą drogą chciałbym się ze wszystkimi pożegnać.
Jednocześnie wszystkim życzę ażeby Forum w dalszym ciągu rozwijało się zdobywając nowych i doświadczonych użytkowników a tym samym zdobywało większą popularność i stawało się bardziej konkurencyjne np. dla: "forumbhp" jak również dla "BHP - GRUPA WSPARCIA" na FB.

Te 14 lat uczestnictwa w zagadnieniach i problemach poruszanych na "BHP forum" powiększyło moje doświadczenie w branży BHP. Jednocześnie w wielu przypadkach umożliwiło mi wymianę doświadczenia w tematach nurtujących uczestników forum.
Funkcja moderatora a później "młodszego admina" pozwoliły mi poznać niektóre arkana prowadzenia i zarządzania forum - za co bardzo dziękuję administracji Forum.
Dziękuję również koleżance "ewania" - moderatorowi, która wprowadzała mnie w arkana moderacji.
Jest to bardzo doświadczona moderatorka, która jednocześnie ma ogromną wiedzę w tematyce i zawodzie Specjalisty (Gł.) bhp. Myślę, że z powodzeniem będzie mogła mnie zastąpić jako "młodszy admin" tego forum.

Kończąc, życzę wszystkim dalszych sukcesów w pracy zawodowej oraz ciągłego pogłębiania wiedzy - pozdrawiam, Andrzej J.S.

Odpowiedz do tematu