Wysłany: 2010-07-31, 16:32 Pomoc w wyborze studiów BHP
Witam.
Jestem nowy, i na wstępie chciałbym się przywitać ze wszystkimi i z góry podziękować za rzetelne i pomocne odpowiedzi i informacje.
Moj pierwszy problem polega na wyborze uczelni na której zacznę studia podyplomowe w zakresie BHP. Chodzi mi tu o problem następujący, czy kierować się kosztami? Czy wybierać jakąś renomowaną uczelnie państwową. Ogólnie jestem z trójmiasta (Gdańsk) i może ktoś mogłby mi pomóc w wyborze. Narazie to co znalazlem to Politechnika Gdańska (strasznie oblegana i długo trzeba czekać na dostanie się na BHP i najdroższa) pozatym jest jeszcze Wyższa skoła Bankowości
Moze jest coś więcej może ktoś coś tutaj kończył i może polecić. Ogólnie chodzi mi o to czy studia BHP to studia BHP i niewżne gdzie się je skończy byle mieć papier (bo przecież wszędzie wykladają podobne rzeczy i jak ktoś sie chce nauczyc to nawet na najgorszej uczelni sie naucz). Czy wogóle ktoś się spotkal z jakimiś ograniczeniami spowodowanymi skończeniem BHP na jakiejś uczelni.
Kolejna sprawa jaką chciałbym wyjaśnić i poukładać sobie to uprawnienia i możliwości jakie uzyskam po takich studiach. Ogólnie rzecz ujmując jestem po politechnice gdzie skończyłem budownictwo, mam także ukończone 2 letnie studium pedagogiczne i sporo róznych kursów od uprawnien na wózek widłowy przez kursy językowe po jakieś duperele. Czy z takim zapleczem i z ukończonymi studiami BHP mogę starać się o jakieś uprawnienia z zakresu szkoleń czy coś podobnego.
Bardzo dziekuje za wytrwałość w czytaniu a jeszcze bardziej za konkretne odpowiedzi.
Jakie studia podyplomowe z BHP polecacie?
Chodzi mi o Gdańsk.
Politechnika zebrała już jeden głos.
Wiem, że są studia na Wyższej Szkole Bankowej oraz te
organizowane przez Towarzystwo Oświatowe Profil.
Te drugie są połączone z audytorem.
Na Politechnice rekrutacja niestety jest już zakończona.
Jak juz zauważyłaś najbardziej polecane są studia na PG z wiadomych przyczyn :) uczelnia państwowa o znanej renomie, aczkolwiek tak sobie mysle ze papier to papier i tyle.
Wiem ze w tym Towarzystwie Oświatowym Profil są jeszcze wolne miejsca i trwaja one calkiem krótko bo tylko kilka miesiecy (jak teraz wystartujesz to w lutym konczysz.
Nie wiem jak jest w WSB ile trwaja i czy sa jeszcze miejsca.
Ja sobie mysle tak, ze jezeli uda mi sie na PG jakos dostac (moze listopad bo wtedy wiem ze jest kolejna grupa organizowana) to ide na PG ale jak nie to chyba sobie to WSB zrobie.
To towarzystwo oswiatowe jakos mi nie odpowiada (jakas taka lipa chyba).
Zobacze co i jak w poniedzialek moze sie uda mi jakos wepchac na PG na najblizsza grupe.
Podsumowywujac:
Tak naprawde nie wazne gdzie skonczysz podyplomowke BHP i tak bedziesz miala ten sam tytu a potem i tak trzeba zrobic rok stazu w sluzbie BHP zeby uzyskac uprawnienia do prowadzenia szkolen (co chyba wszystkich interesuje)
PS. Jak bys cos wiedziala konkretnego to dawaj znac na maila skiper1984@gmail.com
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum